1917 Chalmers Touring

Produsert midt under 1.verdenkrig

Dette er ikke noe hva som helst av en veteranbil, men en supersjelden Chalmers. Bilmerket fra Detroit i USA som kun produserte biler i perioden 1908 – 1923. Ikke bare type modell, men selve merket er så sjeldent at selv din tippoldefar neppe har hørt om Chalmers. Denne konkrete vognen rullet ut fra fabrikken splitter ny i 1917 og har blitt godt brukt. Tre års restaurering er nylig tilbakelagt for å få den tilbake i originalstand. Selv fargene er ingen tilfeldighet. Bestemor Duck ville elsket den, for Chalmers A 35 Touring er en variant som i dag omtrent bare finnes i tegneserier.

NorgesKlenodier var invitert med på prøvetur etter ferdigstilling og ble imponert. Bilen fyret opp og gikk like fint som den må ha gjort som fabrikksny for 100 år siden. Pålitelig skal bilmerket også være. Året 1910 vant Chalmers selve Glidden Tour, den viktigste pålitelighetstest i USA for motorkjøretøy på den tiden. Chalmers holder selv i dag tritt med bytrafikken og klatrer like fint opp bakker som den gjorde i etterkrigsårene. Men så var det også en bil som kostet nesten dobbelt så mye som amerikanske masseproduserte merker.

Chalmers har en stillegående rekkesekser på 3,6 liter, et stilfullt interiør hvor man sitter godt, tankmåler bak på hekken, samt tenningsstyring på rattet og dobbelclutching som bare sjåføren forstår seg på. Den vises ikke frem på messer og til all slags, men leies gjerne ut til spesielle anledninger.

Lei den gjerne til noe som krever godvær. NorgesKlenodier garanterer en bra reserve om regnet skulle fosse ned. Selv på en dags varsel. Den tåler det meste men er på sitt beste ved sol og sommer. En opplevelse for passasjerer, publikum og andre trafikanter. Må altså ikke avståes kun på grunn av risiko for dårlig vær.

Leie 1-3 timer fra: 6.000 Pr.ekstra påbegynt time: 1.000  Bilfarge: Grå Antall seter: 5

Her kan du forespørre om kjøretøyet. Din henvendelse er uforpliktende.

  Gjelder

  Bryllupskjøring

  Show/ Events

  Annet

  Leietid

  Maks 3 timer

  Opp til 4 timer

  Usikkert/ annet

  Kveldstid e.19

  Du får svar innen 24 t

  Her kan du forespørre om kjøretøyet. Din henvendelse er uforpliktende.

      Gjelder

   Bryllupskjøring

   Show/ Events

   Annet

      Leietid

   Maks 3 timer

   Opp til 4 timer

   Usikkert/ annet

   Kveldstid e.19

   Du får svar innen 24 t