1963 Fiat Multipla Micro-buss

Kul italiensk 60 talls “storbil”

Vel, det er jo en liten knert, men i denne vognen er det tre seterader og plass til seks personer! Få biler i denne verden får så mange øyne på seg. “Noe slikt har jeg aldri sett” er en svært så vanlig feedback. Safaribuss og transportere har nok alle sett, mens denne microbussen er så sjelden at folk flest evnt kun har sett den på bilder her på NorgesKlenodier.no

På 60 tallet var denne et vanlig syn ute i Europa, ikke minst i sitt hjemland Italia. Både som familiebil og som taxi. Microbuss ble disse kalt, men realiteten er nok nærmere en micro-limousin eller Van. Uansett, et artig syn når en så liten knert fylles opp med passasjerer på rekke og rad bak hverandre. Klart det er ikke verdens største plass, men helt greit om man ikke er over 190 eller alt for kraftig. Likevel, det er mer plass innvendig enn det ser ut til.

Bilen var tegnet av Dante Giacosa og ble den første Fiat med hekkmotor. Det ble en kjempesuksess med produkjsonstall helt opp i 2,7 millioner eksemplarer frem til 1969. Når bilen var “brukt opp” ble veien til kondemnering oftest en selvfølge. Det meste forsvant, for knapt noen tenkte at dette skulle bli et ikon verdt mange ganger så mye som folkevogn bobler og andre konkurrenter fra samme tid. Gleden er desto større for alle som ser og opplever den i dag.

Selv sjåførens smil skinner jevnlig godt igjennom, for den møter enormt mye positivt. Ikke en gang alle motormessenomader har opplevd noe slikt. I hvertfall ikke i Norge. Tross at den er over femti år, holder italieneren fortsatt fint tritt med bytrafikken. Først i bratte bakker som opp mot Frognerseteren eller andre tilsvarende steder er det en fordel å ha med matpakke og beregne trippel kjøretid når bilen er full. Men det gjør absolutt ingen ting, tvert om. Slik var det i gamledager også. Her er det bare å nyte kjøreturen i en sosial vogn av det mest sjarmerende som finnes.

Micro-bussen leies ut til all slags morsomme oppdrag og har selvfølgelig en happy italiensk sjåfør som står i stil.

Leie 1-3 timer fra: 6.500 Pr.ekstra påbegynt time: 1.000  Bilfarge: Grå/hvit Antall seter: 6

Her kan du forespørre om kjøretøyet. Din henvendelse er uforpliktende.

  Gjelder

  Bryllupskjøring

  Show/ Events

  Annet

  Leietid

  Maks 3 timer

  Opp til 4 timer

  Usikkert/ annet

  Kveldstid e.19

  Du får svar innen 24 t

  Her kan du forespørre om kjøretøyet. Din henvendelse er uforpliktende.

      Gjelder

   Bryllupskjøring

   Show/ Events

   Annet

      Leietid

   Maks 3 timer

   Opp til 4 timer

   Usikkert/ annet

   Kveldstid e.19

   Du får svar innen 24 t